In cadrul clubului nostru consideram ca testul suprem al technicilor studiate este punerea lor in practica intr-un duel, sub presiune, in cadru competitional. De aceea, organizam la fiecare 3 luni cupa interna 7 swords. Nu numai pentru a oferi cursantilor o metoda de a-si urmari progresul si a testa cat de bine au deprins tehnicile studiate, dar si pentru a le oferi ocazia sa simuleze participarea la un eveniment HEMA competitional.

In cadrul cupei 7 Swords competitorii sunt si arbitrii pentru a-si antrena nu doar capabilitatile de luptatori ci si atentia, lucrul sub presiune, increderea in propriile decizii si abilitatea de a vorbi in public intr-o postura de autoritate (arbitru).

Un nou format

Prima cupa de anul acesta a avut un numar de 12 participanti, iar meciurile s-au organizat indiferent de nivelul de experienta. Am considerat ca este un beneficiu pentru studentii incepatori sa aiba ocazia sa se lupte cu cei mai experimentati si s-a dovedit o decizie buna deoarece nu numai ca am fost surprinsi de niste rezultate foarte bune de la novici, dar s-au bucurat foarte mult de aceasta sansa.

Etapa de grupe

Am impartit participantii in doua grupe de cate 6 oameni, cu capetele de serie in functie de castigatorii competitiei anterioare din decembrie 2022. In cadrul grupelor, fiecare participant s-a luptat cu toti ceilalti, rezultand un total de 15 meciuri per grupa. Luptatorii au fost si arbitrii, prin rotatie.

In urma grupelor, primii 3 luptatori din fiecare grupa, in functie de clasament, au fost selectati pentru a se lupta intre ei in grupa de eliminare pentru a selecta 3 dintre semifinalisti.

Clasamentul se calculeaza in functie de: numarul de meciuri castigate raportat la numarul total de meciuri si diferenta dintre numarul total de lovituri reusite si lovituri incasate, precum si numarul de avertizari.

Ultimii 3 luptatori din cele doua grupe au format o grupa de salvare (redemption) si au continuat sa se lupte intre ei pentru a selecta un semifinalist. Astfel, cu toate ca nu au reusit sa se califice in etapa eliminatorie, unul dintre ei mai are o sansa sa ajunga in semifinale / finale.

Dupa ce s-au concluzionat meciurile din grupa de eliminare si cea de salvare, cei 4 semifinalisti au fost selectati in functie de clasament, dupa aceeasi regula ca si in grupele preliminare.

Semifinalistii editiei de primavara 2023 a cupei 7 Swords

Oponentii pentru semifinale s-au selectat aleator iar castigatorii au luptat in finala mare pentru locul 1. Finala mica nu s-a putut tine datorita unei accidentari.

Finalisti ÔÇô 7 Swords Spring Cup 2023

  • Locul 1: Andrei Ciuta
  • Locul 2: Adrian Mirea
  • Locul 3: Radu Taunean
  • Locul 4: Zoltan Feczko

In aproape 4 ore s-au desfasurat 52 de dueluri pe care le puteti viziona pe canalul nostru de YouTube.