Descopera tehnica de lupta cu sabia dupa surse istorice si cu un program de antrenament concentrat pe performanta prin cursul de sabie 7 Swords HEMA Bucuresti.

Vrei sa participi la un curs de sabie ce urmează surse istorice și îți oferă cunoștințele necesare pentru a te descurca în cadrul competițional de HEMA?

Vei descoperi nu doar cum se putea lupta cu sabia în trecut ci și vei face mișcare într-un mod distractiv și antrenant!

Înscrie-te acum!

Instructor: Andrei Ciuta

Scurt istoric

De-a lungul istoriei, săbiile au fost folosite în mod obișnuit de unitățile de cavalerie pentru lupta călare. Acestea au oferit o armă versatilă pentru tăieri, împunsături și parade în timp ce se aflau pe cal. Săbiile au fost adoptate și de soldații și ofițerii de infanterie pentru caracterul lor practic și pentru versatilitatea lor în lupta corp la corp.

Diferite culturi și-au dezvoltat propriile variante ale sabiei, fiecare cu modele și caracteristici unice. Printre tipurile de săbii bine cunoscute se numără sabia de cavalerie europeană, sabia otomană, shamshir-ul persan, talwar-ul indian și katana japoneză.

Sabie pentru scrima istorica, HEMA

Exista diverse modele de sabie de antrenament, replici de săbii istorice. Mai jos puteți vedea o explicație sumară de la unul dintre cei mai buni producători de săbii și spade de antrenament, Kvetun Armory.